Facebook Toestaan Niet toestaan

CVVO - SV Oosterwolde - 1-1

8 februari 2024 22:00

LEMMER - SV Oosterwolde kwam tegen middenmoter CVVO niet verder dan een gelijkspel. Veelvuldig stond het houtwerk Oosterwolds succes in de weg. De gasten scoorden daarnaast één keer. Robbin Wagenaar mocht vanaf 11 meter aanleggen en faalde niet. Omdat ook de Lemmenaren het doel eenmaal troffen, eindigde het treffen in 1-1.

Er kwamen al vlot kansen voor de Stellingwervers. Zo schoot Ruben Buikema op aangeven van Robbin Wagenaar maar net over en raakte diezelfde Wagenaar na een slimme steekpass van Jari Wieldraaijer de binnenkant van de paal. Na een minuut of 20 was het de beurt aan Wieldraaijer om het houtwerk te raken. Uit een corner kopte hij tegen de lat.

Halverwege de eerste 45 minuten was het aan de andere kant bij de eerste de beste kans voor de Lemmenaren meteen wel raak. Na een onoverzichtelijke situatie in het strafschopgebied knalde een aanvaller onberispelijk raak (1-0). Amper een paar tellen later had de score zomaar verdubbeld kunnen worden. Een snelle aanval over de linkerkant werd door goalie Dennis Hoogenkamp van SV Oosterwolde, die de geblesseerde Jarno Atsma verving, vakkundig onschadelijk gemaakt.

Omdat Robbin Wagenaar circa 10 minuten voor de rust nog maar eens een keer de lat raakte en er verder niets noemenswaardig meer gebeurde in de eerste helft, zochten de beide teams de thee op met een 1-0 tussenstand.

Zoals het eerste bedrijf eindigde, zo begon het tweede: met een bal tegen het Lemster houtwerk. Ditmaal was het een speler van de thuisclub die, koppend, zijn eigen staander raakte. Een aantal minuten later kregen de gastheren een grote kans. Tot opluchting van de Oosterwoldenaren werd een snelle uitbraak afgesloten met een pegel die over de veste van Dennis Hoogenkamp verdween.

Nadat Dominggus Nussy vlak naast had geschoten, viel even later de gelijkmaker wel. Robbin Wagenaar werd tegen het gras gewerkt. Omdat dit binnen de beruchte lijnen gebeurde, belandde het leer op de stip. Wagenaar voltrok zelf het vonnis (1-1).

Enige ogenblikken daarna volgde een drievoudige wissel bij SV Oosterwolde. Jari Wieldraaijer, Remco Rosema en Ramon van der Veen maakten plaats voor Gevero van der Veen, Jeffrey Venema en Joey Latumalea. Even later werd ook Robbin Wagenaar vervangen ten faveure van Twan Borger.

In de slotfase konden de twee equipes weinig meer klaarspelen, zodat na 90 minuten een 1-1 eindstand op het scorebord stond.

Aanstaande zaterdag staat voor SV Oosterwolde het thuisduel tegen VV Workum op het programma. Op Sportpark Oostenburg wordt om 14.30 uur afgetrapt.