Facebook Toestaan Niet toestaan

SV Oosterwolde pakt 4 punten

15 december 2023 10:00

EASTEREIN/IJLST - 2 uitwedstrijden op rij leverden SV Oosterwolde in totaal 4 punten op. Het uitduel eindigde in Easterein in een overwinning. Na een 0-2 ruststand zegevierden de bezoekers uiteindelijk met 2-4. Robbin Wagenaar en Sander van Rozen waren beiden tweemaal trefzeker. Midweeks moesten de Stellingwervers aantreden tegen IJVC. Na het laatste fluitsignaal werd uit IJlst een punt mee naar huis genomen. Het werd 2-2, waarbij Robbin Wagenaar ditmaal de volledige productie voor zijn rekening nam.

VV SDS - SV Oosterwolde: SV Oosterwolde maakt het spannend maar wint wel

EASTEREIN - Zoals gememoreerd werd het uitduel tegen het op de laatste plaats staande SDS, wat staat voor Sterk Door Samenspel, omgezet in een overwinning. In het eerste bedrijf zat het venijn hem in de kop en in de staart. Door goals van Robbin Wagenaar (een vroege) en Sander van Rozen (een late) bereikten beide ploegen de thee met een 0-2 tussenstand. Toen Van Rozen na de hervatting de voorsprong al vrij vlot naar 0-3 uitbreidde, leek het duel gespeeld. Niets was minder waar. De hekkensluiter scoorde tweemaal, bijna een derde, de Oosterwoldenaren kwamen na een rode kaart met een man minder te staan en leken te wankelen. Maar toen de bal in de slotfase op de Oosterender stip kwam te liggen en Robbin Wagenaar hier wel raad mee wist (2-4) was de wedstrijd alsnog gespeeld.

De eerste helft van het duel kende 3 hoogtepunten. De eerste de beste kans was raak. En het waren de bezoekers die het bal openden. Sander van Rozen kwam goed door aan de rechterkant. Hij bediende de zich goed opgesteld hebbende Robbin Wagenaar, die koelbloedig de trekker overhaalde (0-1).

Daarna kende het duel weinig opwindende momenten, totdat de gastheren vlak voor rust middels een prima aanval keeper Jarno Atsma van SV Oosterwolde op de proef stelden. De vuisten van Atsma wisten raad en boksten de bal naar veilig gebied. Nauwelijks een minuut later lag plotsklaps de 0-2 in het mandje. Ditmaal waren de rollen omgedraaid. Robbin Wagenaar worstelde zich tot vlak bij de uitgekomen keeper en trok scherp voor op Sander van Rozen die de ruststand op 0-2 bepaalde.

Met Twan Borger en Joey Latumalea voor Ramon van der Veen en Jeffrey Venema waren de gasten al vlot voor de derde maal trefzeker. Jari Wieldraaijer zette van achteruit een aanval op, waarbij hij in de vijandelijke zestien de bal panklaar afleverde bij Sander van Rozen. Het leer ging door de benen van de doelverdediger en tegen de touwen (0-3).

De SDS’ers, die in de eerste helft al hadden laten zien aardig te kunnen meevoetballen, stroopten de mouwen op. Nadat een eerste waarschuwing nog via een uitstekende reflex van Jarno Atsma kon worden verijdeld, was het een aantal ogenblikken daarna alsnog raak. Met een wel heel precieze boog in de bovenhoek werd de 1-3 op het scorebord gezet.

Trainer Jan Haan van SV Oosterwolde bracht vervolgens Giovanni Bos in de ploeg voor naamgenoot Robin Bos. De rode-lantaarndragers zetten door en nadat eerst een strakke voorzet werd gemist en daarna een knal rakelings langs de veste van Atsma verdween, werd een snelle aanval door het midden afgesloten met de aansluitingstreffer (2-3).

Met nog ruim een kwartier te spelen raakte Joey Latumalea verwikkeld in een schermutseling met zijn directe tegenstander. Arbiter De Velde Harsenhorst trakteerde de speler van de thuisspelende equipe op een gele kaart, terwijl Latumalea met rood werd heengezonden. Ondanks de numerieke minderheid waren de betere kansen nu opeens weer voor de zwarthemden. Zo werd een inzet van Sander van Rozen, op assist van Robbin Wagenaar, ternauwernood tot corner verwerkt. Niet gek veel later werd Robbin Wagenaar neergehaald. Omdat dit binnen de beruchte lijnen gebeurde, was een penalty het resultaat. Wagenaar voltrok zelf het vonnis en schoot zijn ploeg definitief in veilige haven (2-4), hoewel hierna SDS nog 2 aardige kansen op een beter resultaat kreeg. Beide gingen verloren, zodat de Oosterwoldse ploeg een zege bij kon schrijven.

Voor meer foto’s van de wedstrijd klik op de Facebook pagina van Henk Bootsma: hier

VV IJVC - SV Oosterwolde: SV Oosterwolde pakt punt bij IJVC

IJLST - Afgelopen dinsdag moesten de Oosterwoldenaren voor het eerder uitgestelde duel tegen IJVC aantreden. Na een 1-0 achterstand, wisten de bezoekers uiteindelijk een punt uit het vuur te slepen: het werd 2-2. Beide Stellingwerfse treffers kwamen van de voet van Robbin Wagenaar.

Na een klein kwartier spelen zorgde Jari Wieldraaijer voor het eerste gevaar. Een mooie solo eindigde na een één-tweetje met Robbin Wagenaar in de handen van de IJlster sluitpost. Aan de andere kant was het 120 seconden later wel raak. Na een vlotte aanval door het midden tekende een speler van de gastheren de 1-0 aan. Tot het fluitsignaal was het enige gevaar hierna een pegel van Sander van Rozen. Deze ging voorlangs, zodat met 1-0 gerust werd.

In de tweede 45 minuten kregen de Stellingwervers een strafschop toen Sander van Rozen onder de zoden werd gewerkt. Vlekkeloos zette Robbin Wagenaar beide ploegen op gelijke hoogte (1-1).

Lang konden de zwarthemden hier niet van genieten, want amper 7 minuten hierna pakte IJlst andermaal een voorsprong. Na een kluts in het Oosterwoldse strafschopgebied werd het lederen monster kiezelhard ingeschoten (2-1).

Vlak daarna pareerde de keeper van de thuisclub op geweldige wijze een kopbal van Jari Wieldraaijer. Na nog enkele kansjes voor de bezoekers was het Robbin Wagenaar die halverwege de tweede helft andermaal voor de gelijkmaker zorgde. Nadat de bal eerst de paal al had geraakt, was Wagenaar, opnieuw via de paal, trefzeker (2-2). Daarna kregen de bezoekers nog kansen op meer, doch gescoord werd er niet meer.

VV IJlst de betere in de eerste helft, de gasten de betere in het tweede bedrijf. Al met al geen onterechte uitslag.

Aankomende zaterdag speelt SV Oosterwolde de vierde uitwedstrijd op rij, als in Stavoren wordt aangetreden tegen de Quick Valken Combinatie (QVC). De aftrap is om 14.30 uur.