Facebook Toestaan Niet toestaan

SV Oosterwolde knokt zich goed terug en pakt punt bij SC Joure

29 november 2023 19:00

JOURE - SV Oosterwolde leverde een knappe prestatie door gelijk te spelen bij koploper SC Joure. Na een ruststand van 2-0 in het voordeel van de lijstaanvoerder, vochten de Stellingwervers zich terug tot 2-2. Doelpuntenmakers waren Jelmar de Vries en Robbin Wagenaar.

Na wat inleidende beschietingen over en weer kwam het eerste echte gevaar van de zijde van Joure. Jari Wieldraaijer voorkwam op snelheid erger. Niet gek veel later schoot Dominggus Nussy na een snelle aanval over rechts maar amper over het doel.

Na een klein half uur spelen viel de eerste treffer van het duel te noteren, toen de gastheren uit een hoekschop raak kopten (1-0). Bijna werd de score enige ogenblikken later verdubbeld, doch na een vrije trap verdween de resulterende kopbal rakelings langs de voor de Oosterwoldenaren goede kant van de paal.

De Stellingwervers kregen hierna enkele mogelijkheden op de gelijkmaker. Eerst liet de Jouster keeper de bal los, waarvan Robbin Wagenaar net niet kon profiteren en vervolgens knalde Gevero van der Veen over na een mooie pass van diezelfde Wagenaar.

Aan de andere kant was het in de blessuretijd van de eerste 45 minuten wel weer raak. De pegel van een aanvaller van Joure werd eerst nog tot corner verwerkt door doelman Jarno Atsma van SV Oosterwolde, daarna was hij kansloos toen het leer in een vol strafschopgebied tegen de touwen werd geschoten, waardoor de ruststand 2-0 werd.

Met Jeffrey Venema voor Gevero van der Veen wisten de gasten dat er een zware taak voor hen laag. Nadat Jelmar de Vries een vrije bal vanaf een kansrijke positie in de muur zag smoren, volgden enkele cruciale momenten in het duel. Na een rappe aanval door het midden van Joure redt Derk Veenstra op de lijn, waarmee een bijna zekere 3-0 werd voorkomen, waarna een aantal minuten later een scherpe voorzet van Sander van Rozen op juiste waarde werd geschat door Jelmar de Vries, waardoor het plotseling 2-1 stond.

Trainer Jan Haan van SV Oosterwolde bracht daarna Sylven Berger en Ramon van der Veen voor Derk Veenstra en Jeffrey Venema. In de periode hierna was het eerst de thuisspelende equipe die een aantal keer dichtbij een vergroting van de voorsprong was, maar sluitpost Atsma redde uitstekend op een harde inzet en zag nadien enkele ballen langs zijn veste suizen, waarbij hij niet op hoefde te treden.

Het slotoffensief van de bezoekers leverde kansen op voor Jari Wieldraaijer en de solerende Robbin Wagenaard. Beide pogingen werden geblokt door de defensie van de Jousters. Het bleek echter uitstel van executie want, toen de klok al avances met de 90e minuut begon te maken, werd een voorzet van Robin Bos uitstekend door Robbin Wagenaar gepromoveerd tot de 2-2. Bijna hadden de zwarthemden ook nog de overwinning weggekaapt, echter een aanval over veel schijven hobbelde uiteindelijk vlak naast het doel van SC Joure over de achterlijn, zodat na het laatste fluitsignaal de punten gebroederlijk werden verdeeld.

Aankomende zaterdag speelt SV Oosterwolde op het eigen Sportpark Oostenburg de thuiswedstrijd tegen Balk. De aftrap is om 14.30 uur.