Veenhofweg 1
8431NH
OOSTERWOLDE FR
tel. 0516-516082

OOSTERWOLDE – SV Oosterwolde slaagde er op eigen terrein niet om SV Marum pootje te lichten. De thuisclub kwam via een treffer van Giovanni Bos razendsnel op een 1-0 voorsprong, echter nog voor rust boog de koploper de score om in 1-2. In de tweede helft liepen de bezoekers uit naar 1-5.

Zoals aangeven was het al vlot raak op Sportpark Oostenburg. Giovanni Bos werd goed vrijgespeeld en middels een schuiver liet hij de vijandelijke goalie kansloos (1-0). Enkele ogenblikken later bediende Bjorn Wagenaar zijn broer Robbin. Diens poging ging echter voorlangs.

Aan de andere kant was het halverwege het eerste bedrijf wel raak. Na een scherp genomen hoekschop werd de bal langs de kansloze doelman Anne Blomsma van SV Oosterwolde, die de afwezige Jarno Atsma verving, gewerkt (1-1).  Niet gek veel later stond er 1-2 op het scorebord en andermaal werd de Stellingwerfse defensie door een corner geklopt.

Na ruim een half uur spelen had Jean Pierre N’Gouan een goede actie in huis. Hij legde de bal klaar voor Giovanni Bos, die naast schoot. Het laatste gevaar van het eerste bedrijf kwam van Bjorn Wagenaar. Zijn stijlvolle vrije trap werd uit de bovenhoek getikt door de Marumer sluitpost, zodat de beide equipes de rust ingingen met een 1-2 tussenstand.

De eerste kans van de tweede 45 minuten kwam eveneens van de jongste Wagenaar. Hij kon een door Robin Bos opgezette aanval niet verzilveren. Even later verving Jari Wieldraaijer de geblesseerd geraakte Marco van Hooff. Vlak hierna werd en knal van Robbin Wagenaar, na een assist van Jean Pierre N’Gouan, door de keeper naast getikt.

Tussen de 60e en de 70e minuut sloeg de ploeg uit Groningen driemaal toe. Eerst werd keeper Blomsma na een snelle aanval kansloos gelaten, vervolgens werd een vrije trap vanuit een moeilijke hoek knap binnen geschoten en daarna was een rappe counter de gastheren te machtig, waarmee de stand op 1-5 werd gebracht.

Bij de Friezen kwamen Sander van Rozen en Gevero van der Veen nog voor Giovanni Bos en Remco Rosema, maar aan de score veranderde niets meer, zodat de 3 punten mee naar Marum gingen.

Volgende week zaterdag speelt SV Oosterwolde in en tegen Zuidhorn. Er wordt afgetrapt om 15.00 uur.