Datum

19 september 2020 15:00

Accommodatie

Onbekend

OOSTERWOLDE - Het allereerste competitieduel van SV Oosterwolde, de nieuwe vereniging die ontstond na de fusie tussen SV De Griffioen en VV DIO, is in een gelijkspel geëindigd. Op het eigen Sportpark Oostenburg eindigde de wedstrijd tegen SV Bedum in 1-1, een score die bij rust al bereikt was. Het Stellingwerfse doelpunt werd gefabriceerd door Robbin Wagenaar.

Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden van Jan Pieter Bos, vader van verzorger Peter Bos en opa van speler Robin Bos.

Na een aftastende openingsfase was het, onder prachtige weersomstandigheden, bij de eerste de beste mogelijkheid meteen raak voor de bezoekers. Een vrije trap van een meter of 20 werd tegen de paal geschoten, waarna de rebound door Mark Kruizinga binnen werd getikt (0-1).

De thuisclub kreeg even later eveneens een vrije schop op een kansrijke positie, maar deze leverde niets op. Een paar minuten daarna werd een vlot lopende Friese aanval beëindigd met een knal van Robbin Wagenaar, die niet gek veel naast ging. Enkele minuten voor de pauze was het alsnog raak voor Wagenaar. Wederom was een goede aanval de grondslag van een kans en ditmaal belandde de bal wel tegen de touwen (1-1).

In de absolute slotfase van het eerste bedrijf kregen de Oosterwoldenaren nog 2 corners te nemen. Deze konden niet verzilverd worden, zodat de beide teams de kleedkamers opzochten met een 1-1 tussenstand.

In de tweede helft kregen de gastheren al vlot een vrije schop mee. Bjorn Wagenaar haalde de trekker over, maar zijn schot miste de juiste richting. Enige ogenblikken later zette Jean Pierre N’Gouan aan de linker kant van het veld goed door. De vijandelijke doelman had een pasklaar antwoord op zijn schot. Dit ging ten koste van een hoekschop, die niets op zou leveren.

Na ruim een uur spelen verving trainer Erik van der Meulen van SV Oosterwolde Robin Bos door Martijn Wieldraaijer. Vlot hierna had Jean Pierre N’Gouan andermaal een goede actie in huis. Zijn voorzet werd echter door Robbin Wagenaar gemist. N’Gouan werd vervolgens vervangen door Dominggus Nussy.

SV Bedum schoot in het laatste gedeelte van het duel een vrije schop van grote afstand maar net over en ook een hoekschop stichtte nog gevaar, maar tot scoren kwamen de Groningers niet meer. Omdat een Oosterwoldse corner in blessuretijd evenmin succes opleverde, stond er na het laatste fluitsignaal van arbiter Benjamins een 1-1 eindstand op het scorebord, een uitslag waar beide elftallen vrede mee konden hebben.

Volgende week zaterdag speelt SV Oosterwolde de uitwedstrijd tegen DZOH. In Emmen wordt om 14.30 uur afgetrapt.