Carstenswijk 14
7916TM
ELIM
tel. 0528-351709

ELIM – SV Oosterwolde heeft afgelopen zaterdag met 3-1 verloren van Elim. Bij rust leidde de thuisploeg al met 3-0. Kort voor tijd zorgde Jelmar de Vries voor de eretreffer.

Onder een heerlijke voorjaarszonnetje, maar met een stevige wind, namen de beide onderin de middenmoot bivakkerende formaties het tegen elkaar op. De Drenten begonnen sterk en kregen binnen twee minuten een dikke kans, maar deze werd gemist. Er was constante dreiging van de roodhemden en de gasten stelden daar weinig tegenover. Na zo’n twintig minuten spelen werd Mike Doldersum de diepte in gestuurd. De aanvaller speelde de bal langs de uit zijn doel gekomen Luca Veenman en via de binnenkant van de paal ging deze binnen: 1-0.

Nadat een schot van Giovanni Bos ruim naast was gegaan kreeg de thuisclub toen er een halfuur op de klok stond een strafschop. Youri Benjamins wist daar wel raad mee en zette de 2-0 op het bord. Enkele minuten voor rust raakten de zwarthemden tot twee keer toe de lat. Eerst zeilde een voorzet van Jordi Linneman op het houtwerk en enkele seconden later was een schot van Jelmar de Vries via de handen van de keeper hetzelfde lot beschoren. Robin Bos raakte bij die aanval geblesseerd en moest zich laten vervangen door Gevero van der Veen. In de laatste minuut voor de pauze werd Mike Doldersum nogmaals diep gestuurd en hij maakte de Oosterwoldse misère compleet door de 3-0 aan te tekenen.

In de rust werd Remco Rosema vervangen door Jean-Pierre N’Gouan en maakte Jari Wieldraaijer plaats voor broertje Martijn Wieldraaijer. Ondanks dat de Stellingwervers in het tweede bedrijf aanmerkelijk beter uit de startblokken kwamen was de eerste mogelijkheid voor de Elimers, maar het lukte ze niet de score verder uit te breiden. Kort daarna gingen kopballen van Giovanni Bos en Jordi Linneman over. Voor het laatste halfuur werd Kristan Boeree ingebracht als vervanger van Giovanni Bos.

Na driekwart wedstrijd kreeg de gastheren een goede kans, maar het schot ging hoog over. In de slotfase was Jean-Pierre N’Gouan enkele keren gevaarlijk. Eerst ging schot voorlangs en even later moest de Drentse goalie redding brengen op een knap schot. Met nog een paar minuten te spelen werd het alsnog 3-1. De Friezen kregen een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Jelmar de Vries ging achter de bal staan en schoot deze strak langs de muur onderin de verre hoek. In het restant werd niet meer gescoord en daardoor moest SV Oosterwolde met lege handen huiswaarts.

Aanstaande zaterdag treedt de ploeg van Erik van der Meulen in eigen huis aan tegen Achilles 1894. Na 7 duels zonder overwinning zijn de Oosterwoldenaren afgezakt naar de tiende plaats, dus een overwinning is zeer welkom. Het treffen met de Assenaren vangt aan om 15.00 uur.