SV Oosterwolde blijft tweedeklasser na zege op NEC Delfzijl

9934EM
DELFZIJL
tel. 0596 857 898

DELFZIJL – In de laatste wedstrijd van het seizoen is SV Oosterwolde erin geslaagd het tweede klasserschap te behouden. In Delfzijl werd thuisclub NEC, na een doelpuntloze ruststand, met 0-3 verslagen. Voor de Stellingwervers opende Jordi Linneman de score, met twee treffers bracht Robbin Wagenaar zijn ploeg in veilige haven. De gastheren eindigden het duel, dat ook nog tijdelijk gestaakt werd, na een rode kaart met 10 spelers.

In de eerste helft hadden de Groningers de overhand. Na ongeveer een kwartier spelen kwamen zij in de buurt van de veste van doelman Luca Veenman van SV Oosterwolde. Na een vlot lopende aanval werd echter slechts een rollertje geproduceerd, dat Veenman niet in de problemen bracht. Even later had de formatie uit Delfzijl een goede aanval over de linkerkant in huis, die echter in een matig schot resulteerde.

Halverwege het eerste bedrijf kwamen de bezoekers wat meer in het spel. Martijn Wieldraaijer zette met een goede pass Robin Bouland alleen voor de vijandelijke goalie, maar Bouland kon het leer net niet goed onder controle krijgen. Enige minuten hierna zette de sterk spelende Jordi Linneman goed door, hij zette voor, maar Jean-Pierre N’Gouan kopte in kansrijke positie over.

Na een half uur spelen waren de Delfzijlers weer gevaarlijk. Een harde knal werd van richting veranderd, doch met een katachtige beweging bokste Luca Veenman de bal weg. Aan de andere kant belandde een uittrap van diezelfde Veenman bij Robbin Wagenaar. Deze slaagde er niet in af te werken, waarna de rebound niet door Jean-Pierre N’Gouan kon worden afgerond. Omdat een knal van Marco van Hooff via een verdediger over ging en de resulterende hoekschop niets opleverde, zochten de beide teams de thee op met de brilstand.

De tweede 45 minuten waren nog maar amper op gang of de thuisclub was erg dichtbij de openingstreffer, maar de kansloze goalie Veenman werd op de lijn geassisteerd door Remco van der Avoird. Een paar minuten daarna werd Jean-Pierre N’Gouan vervangen door Bjorn Wagenaar.

Niet gek veel hierna volgde een sleutelmoment in de wedstrijd. Eerst verscheen een Delfzijlster aanvaller alleen voor Luca Veenman. Laatstgenoemde redde knap, waarna de rebound ingeschoten werd, die knap werd tegen gehouden door de goed opgestelde Marco van Hooff. In de tegenaanval belandde de bal bij Robbin Wagenaar. Middels een prima actie ontdeed hij zich van zijn directe tegenstander en legde het leer panklaar voor de voeten van Jordi Linneman, die de 0-1 binnen tikte.

Enkele ogenblikken later volgde een bijna identieke situatie. Nu was het Bjorn Wagenaar die vanaf ongeveer dezelfde positie teruglegde, waarna Jordi Linneman de score verdubbelde. Leek te verdubbelen. Om onbekende reden stak de assistent-scheidsrechter zijn vlag in de lucht, waarna de arbiter van dienst na kort overleg de treffer annuleerde, de bezoekers met vraagtekens achterlatend. De Friezen hielden het hoofd koel en de combinatie Bjorn Wagenaar Jordi Linneman liet weer van zich horen. Ditmaal had Linneman het vizier niet op scherp staan.

Aan de andere kant schreeuwden de spelers van NEC (niet voor de eerste keer deze wedstrijd) na een onschuldige botsing in het strafschopgebied om een penalty. Dit werd door de scheidsrechter echter weggewoven. Dit kon een thuisclubspeler niet verkroppen en hij had enige woorden voor de arbiter in petto. Die waren waarschijnlijk niet erg vleiend, want een rode prent werd zijn deel. Bjorn Wagenaar verscheen enige minuten later moederziel alleen voor de keeper van NEC Delfzijl. Hij nam echter te veel tijd en legde de bal af, waarna de sluitpost redding bracht.

Hierna liet de thuis spelende vereniging zich van haar slechtste kant zien. Haar oefenmeester had eveneens commentaar op de leiding, waarna ook hij de rode kaart te zien kreeg. De trainer weigerde echter achter de omheining te gaan, waarna het duel werd gestaakt. Uiteindelijk ging de trainer toch overstag, waarna het duel vervolgd werd.

De spelers van NEC bleven mopperen op de leiding en de ene naar de andere gele kaart werd uitgedeeld. De gasten hadden het duel inmiddels volledig in hun greep en het golfde aanvallen richting het doel van de tegenpartij. Zo strandde tot tweemaal een schot van Martijn Wieldraaijer op de vuisten van de keeper en schoot diezelfde Wieldraaijer naast.

Met nog een minuut of 10 te gaan kregen de Oosterwoldigers een vrije trap te nemen. Jelmar de Vries belastte zich met dit karwei en knalde tegen de lat, waarna de terugspringende bal door Robbin Wagenaar tegen de touwen werd gewerkt (0-2), waarna een aardige ontlading volgde. Dennis Westerhof kwam vervolgens binnen de lijnen voor Bjorn Wagenaar. Nadat Martijn Wieldraaijer een verdediger de bal ontfutselde, echter strandde op de goalie, volgde de 0-3 alsnog. Robin Bouland legde af op Robbin Wagenaar, die de 0-3 binnen tikte. Wagenaar werd hierop vervangen door Remco Rosema.

De sluitpost van NEC vond klaarblijkelijk dat hem tekort was gedaan, want in de laatste minuten traineerde hij het spel. Na iets meer dan 90 minuten vond de scheidsrechter het welletjes en floot hij de wedstrijd en daarmee het seizoen naar het einde.

SV Oosterwolde pakte daardoor 3 punten en bezorgde zichzelf daarmee klassebehoud, zodat de zwarthemden ook het volgende seizoen in de tweede klasse mogen acteren.

20220604_174151.jpg