SV Oosterwolde geflatteerd onderuit in Haren

9751HD
HAREN GN
tel. 050-5349477

HAREN – SV Oosterwolde heeft afgelopen zaterdag de punten in Haren moeten achterlaten. Tegenstander Gorecht trok, na een 2-0 ruststand, met 3-0 aan het langste eind. De gasten waren verre van kansloos, daarom mag zeker gesproken worden van een geflatteerde nederlaag.

In de openingsfase voetbalde de thuisploeg wat makkelijker dan hun opponent. Dit leverde enkele kansen en mogelijkheden op, waarbij het gevaarlijkste moment een schot tegen de paal betrof. Na een kwart wedstrijd verving Silvan ten Cate de geblesseerd geraakte Robin Bouland. Op het moment dat de in het wit gestoken zwarthemden wat beter in de wedstrijd kwamen volgde meteen een kans. Jordi Linneman kwam oog in oog met de Groninger goalie, maar deze redde katachtig.

Niet veel later ging een kopbal van Dennis Westerhof naast en een schot van Robin Bos over. Een kleine 10 minuten voor rust werd een onnodige vrije trap weggegeven door de bezoekers. Sven Hazewinkel liet deze gevaarlijk indraaien en zonder dat deze aangeraakt werd stuiterde hij pardoes achter keeper Luca Veenman: 1-0. In de laatste minuut voor de pauze kregen de gastheren een strafschop. Dit bleek een koud kunstje voor Hazewinkel, die daarmee de ruststand op 2-0 bepaalde.

Het tweede bedrijf begonnen de Oosterwoldenaren sterk. Binnen 10 minuten scoorde Robbin Wagenaar de aansluitingstreffer, ware het niet dat de assistent-scheidsrechter van Gorecht een vuiltje in zijn oog had en voor buitenspel vlagde, waardoor het doelpunt werd afgekeurd. Vlak daarna beslisten de zwartwitten de wedstrijd. Na simpel balverlies op het middenveld en via een splijtende pass werd Sam Niewold vrijgespeeld. Hij rondde eenvoudig af en zette de 3-0 op het bord. Jari Wieldraaijer kwam vervolgens binnen de lijnen voor Derk Veenstra.

In het restant van de wedstrijd kregen de Stellingwervers genoeg mogelijkheden om de stand een draaglijker aanzien te geven. Dennis Westerhof schoot te zacht in, een vrije trap van Remco van de Avoird ging ruim over, de Gorecht-goalie pareerde een schot van Jordi Linneman en een afstandsschot van Bjorn Wagenaar zeilde net naast. Aan de andere kant moest Silvan ten Cate stevig ingrijpen ten koste van een gele kaart. In de slotfase kopte Jari Wieldraaijer nog naast en schoot een thuisclub-aanvaller een niet te missen kans op de paal.

Zo eindigde het duel met de nieuwe koploper van 2J in 3-0. Zaterdag treft de equipe van trainer Erik van der Meulen in eigen huis de nummer 3 van de ranglijst: SV Bedum. Er wordt om 15.00 uur afgetrapt.